Rudolf Stevens

de officiële website

Biografie

Rudolf Stevens werd geboren te Heist-op-den-Berg op 18 juli 1961.

Hij is gehuwd en woont in Putte.

                           

Hij startte zijn muzikale carrière in 1984 met gastoptredens bij diverse orkesten, waaronder het orkest van Bobby Prins.

Zijn artiestennaam "Stevens" haalde hij van de Britse rock 'n' roll zanger Shakin' Stevens.

Hij won verschillende zangwedstrijden in België en Nederland.

Midden de jaren 80 boekte hij succes met "Back to Mexico", "Gitaren in de zomernacht", "Waarom hou je niet van mij" enz...

In die tijd gaf hij interviews voor de toenmalige BRT en lokale radiozenders. Zo ook voor de geschreven pers en wekelijkse tijdschriften.

Leon Lambrechts, pionier in de Belgische muziekwereld, was een gevestigde waarde voor Rudolf en vele Vlaamse artiesten beschouwden Leon als hun muzikale vader. Het is ook Leon die Rudolf zijn platen introduceerde in de jaren 80. In 1986 stond Rudolf Stevens in zijn eerste Vlaamse Top 10 met "Back to Mexico". Met het nummer "Mijn grootste wens" behaalde hij zelfs een gouden plaat.

Regelmatige optredens in de shows van Eddy Wally, leidde tot een introductie bij de nationale radiozender waardoor Rudolf met regelmaat van klok te horen was op de toenmalige BRT radio.

Zijn carrière draaide daarna een beetje langzamer, ook door het plots overlijden van zijn manager Leon Lambrechts.

Begin september 2008 is zijn eerste comeback single-cd "Het licht van mijn ogen" een feit. De single is de voorloper van de full-cd met dezelfde titel, die beiden een schot in de roos blijken.